Nemzetbiztonság: 1985 (2012)online film adatlapja
  • Nemzetbiztonság: 1985 (2012) online film

Kim Jong-Tae az ISZD (Ifjúsági Szervezet a Demokráciáért) egykori biztosa, aki az 1980-as években kitört  demokratizálódási mozgalom vezetője volt az akkori autokráciai uralom ideje alatt. Ezen tette valamint aktivista háttere miatt 1985. szeptemberében elrabolják és a Szöulban található Nam Yeong-Dong-ba hurcolják, ahol 22 napig Lee Doo-Han által okozott kínzásokat kell elviselnie. 1980. májusában a Gwangju-ban kitört demokratikus mozgalmat a Jeon diktatúra erőszakkal elfojtotta. A koreai állampolgárok körében továbbra sem hagyott alább a demokratizálás. Így a katonai diktatúra a kínvallatást, mint a rémuralom eszközét választotta. A film a Nam Yeong-Dong-ban található kínzókamra időszaka alatt történtekről nyújt tájékoztatást. Film a néhai Kim Geun-Tae emlékiratai és a kínzást átélt valódi áldozatok vallomásai alapján készült.

Hogy tetszett a film? Vélemény írása:

Vélemény írása regisztrációhoz kötött és ezeket az alapszabályokat tartsd be.
  • Trágár szavakat ne használj.
  • Más oldalakat ne reklámozz.
A regisztráció teljesen ingyenes viszont weboldalunk családi jellegű ezért regisztrációt csak korlátozott számban fogadunk el! Ide kattintva próbáld meg, hátha van még hely.

Hozzászólások:

Még nem írta le senki a véleményét erről a filmről. Véleményed fontos a filmes közösség számára írd le a kritikád a filmről.


Ez a funkci csak regisztrlt tagoknak rhet el.

×