Az Illés-sztori (2000) : 1. evad online film adatlapja
  • Az Illés-sztori (2000) : 1. evad online film

1999-ben lett 35 éves az Illés zenekar, amely klasszikussá vált a XX. századi magyar zene- és kultúrtörténetben. A film alkotói úgy gondolták, hogy a "magyar Beatles" is megérdemelné, hogy a zenekar történetét megörökítsék az utókor számára. A film történetének kerete az a londoni út, ahol annak idején az együttes olyan nyilatkozatot tett, mely a zenekar betiltását vonta maga után. A stáb végigkísérte az együttes tagjait azokon a helyszíneken, ahol akkor jártak. Útközben felelevenítik a múlt emlékeit, az együttes megalakulásától kezdve. A televíziós filmsorozat interjúk, beszélgetések alapján, valamint archív anyagok - fotók, koncertrészletek és sok egyéb más relikvia - felhasználásával tekinti át a zenekari tagok életútját, helyüket az együttes szétbomlása utáni időszakban, beilleszkedésüket a civil társadalomba, elkötelezettségeiket, célkitűzéseiket. Választ keresnek a mai napig létező "Illés-mítosz" jelenségére - vagyis arra, hogy az Illés zenekar tagjai miért szolgálnak ma is példaképül újabb és újabb generációk sokaságának. Az "Illés-sztori" nem egyszerűen csak egy zenekar története, sokkal inkább korrajz a 60-as, 70-es évek magyar társadalmáról.
 Epizód lista

1. A kezdet
2. Más, mint a többi
3. Hatalmi leckék
4. A csúcson
5. London 1
6. London 2
7. Levente
8. Tini
9. Szabolcs
10. Lajos
11..Zoli
12. A páros
13. A felbomlás 

  • Adatlap feltöltve: 2018-04-15 | Év: 2000 | Nézettség: 203 Hossz: 26 perc | IMDB pont: 5.0| Vélemények: 0

    Kategória: Dokumentum

Hogy tetszett a film? Vélemény írása:

Vélemény írása regisztrációhoz kötött és ezeket az alapszabályokat tartsd be.
  • Trágár szavakat ne használj.
  • Más oldalakat ne reklámozz.
A regisztráció teljesen ingyenes viszont weboldalunk családi jellegű ezért regisztrációt csak korlátozott számban fogadunk el! Ide kattintva próbáld meg, hátha van még hely.

Hozzászólások:

Még nem írta le senki a véleményét erről a filmről. Véleményed fontos a filmes közösség számára írd le a kritikád a filmről.


Regisztrlt tagok szmra rhet el.

×