Dr. Horrible`s Sing-Along Blog (2008) : 1. evad online film adatlapja
  • Dr. Horrible`s Sing-Along Blog (2008) : 1. evad online film

A Dr. Horrible`s Sing-Along Blog (magyarul Dr. Borzalmas együtténeklős blogja) egy 2008-as, amerikai, zenés, tragikomikus, kizárólag internetes forgalmazásra készített minisorozat három felvonásban. A sorozatot a történet helyszínén, Los Angelesben vették fel, és egy feltörekvő főgonosz, Dr. Horrible (Neil Patrick Harris), ellensége, Captain Hammer (Kalapács kapitány; Nathan Fillion) és közös szerelmük, Penny (Felicia Day) hármasáról szól. (1x01-02-03 egybevágva, égetett felirattal és parádés szereposztással.)
Dr. Rettenet, akinek doktorátusa van rettenetességből, el akarja nyerni egy lány szívét, akivel a mosodában találkozott és be akar kerülni a félelmetes Rossz Ló vezette Gonoszok Gonosz Társaságába. Számításait azonban folyamatosan keresztülhúzza Kalapács Kapitány, aki még szerelmére is szemet vet.
A forgatókönyvet Joss Whedon íróu2013rendező írta fivéreivel, Zack (televíziós író) és Jed Whedonnal (zeneszerző), és Maurissa Tancharoen színésznővel. A csapat a musicalt a 2007u20132008-as amerikai forgatókönyvíró-sztrájk alatt írta, azzal a céllal, hogy egy kis, olcsó, de profi produkciót készítsenek, mely megkerüli a tiltakozásokat kiváltó ügyeket. 2008. október 31-én a Time 2008 ötven legnagyobb találmányait rendszerező listáján 15. helyezést kapott, míg a magazin tíz legjobb 2008-as televíziós sorozatát rendszerező listáján negyediket. People`s Choice Awardot nyert u201Ekedvenc online szenzációu201D kategóriában, 2009-ben megkapta a legjobb rövid formátumú forgatókönyvért járó Hugo-díjat. A webtelevíziózást értékelő Streamy-díj első évében a Dr. Horrible hét díjat nyert (legjobb websorozat közönségdíja, legjobb rendezés vígjáték websorozatban, legjobb forgatókönyv vígjáték websorozatban, legjobb színész vígjáték websorozatban, legjobb vágás, legjobb fényképezés és legjobb eredeti zene). A 2009-es Creative Arts Emmy Award gálán különdíjat kapott a legjobb rövid formátumú, előszereplős szórakoztató műsor kategóriában.

  • Adatlap feltöltve: 2017-11-07 | Év: 2008 | Nézettség: 302 Hossz: 42 perc | IMDB pont: 8.7| Vélemények: 0

    Kategória: Sci-Fi, Vígjáték, Zenés

Hogy tetszett a film? Vélemény írása:

Vélemény írása regisztrációhoz kötött és ezeket az alapszabályokat tartsd be.
  • Trágár szavakat ne használj.
  • Más oldalakat ne reklámozz.
A regisztráció teljesen ingyenes viszont weboldalunk családi jellegű ezért regisztrációt csak korlátozott számban fogadunk el! Ide kattintva próbáld meg, hátha van még hely.

Hozzászólások:

Még nem írta le senki a véleményét erről a filmről. Véleményed fontos a filmes közösség számára írd le a kritikád a filmről.


Ez a funkci csak regisztrlt tagoknak rhet el.

×