Éghasadás (2014) : 4. evad online film adatlapja
  • Éghasadás (2014) : 4. evad online film

A sorozat alaptörténete egy posztapokaliptikus világban játszódik, melyet idegen támadás és megszállás tett tönkre. Főszerepben leginkább a Mason család áll, melynek feje, Tom Mason a történelemtanár és fiai veszik fel a harcot az idegenekkel. Tom feleségét a támadáskor megölték, középső fiát elhurcolták az idegenek. A történelemtanárból lett harcos, majd vezető nehéz küzdelmek után visszaszerzi fiát és igyekszik élhető jövőt teremteni gyerekeinek, valamint az életben maradt embertársainak. A harc kezdetét veszi, az idegenek, azaz az Esfeni erős ellenfél, de feltűnik egy másik faj, a Volm, ami az Esfeni ellen szövetkezik az emberekkel. A 4. évadra számos harcon vagyunk túl, megismertük az Esfenit és a Volmot. Ez utóbbi ebben az évadban minimális szerepet kap. Az Esfeni gyökeresen változtat taktikáján. Az emberek elfogása még mindig alapvető tevékenységük, a gyerekeket átnevelőtáborokba viszik, a felnőtteket pedig munkatáborokban sanyargatják. Kialakul egy szerelmi háromszög is Hal, Ben és Maggie között, a Masonök drámája erősen meghatározza a cselekményt. Tomnak az előző évadban született egy lánya, Lexi, aki különleges képességekkel bír, mivel születése előtt anyját megfertőzte az Esfeni. Az évad legnagyobb részt róla szól. Lexi átáll Esfeni tanítója mellé, aki elhiteti a lánnyal, hogy általa elhozzák a békét a Földre. Lexinek sajnos rá kell ébrednie, hogy ez nem igaz. Masonék közben egy erőmű elpusztítását tervezik, melyhez fel kell jutniuk az űrbe. A Földön maradt csapatnak újabb, földönkívüli ellenségekkel kell szembenézni, akik talán nem is annyira újak, mint gondolnánk. Pope, a törvényen-kívüli, de néha emberi oldalát is megvillantó bajkeverő természetesen a 4. évadban is folyamatosan összetűzésbe keveredik a Mason család valamely tagjával. Az évad végére Tom ismét nagy bajba keveredik, egyik szereplő visszatér és az újnak vélt ellenség is szárnyát bontogatja.
 [fordító: Szaki]

Hogy tetszett a film? Vélemény írása:

Vélemény írása regisztrációhoz kötött és ezeket az alapszabályokat tartsd be.
  • Trágár szavakat ne használj.
  • Más oldalakat ne reklámozz.
A regisztráció teljesen ingyenes viszont weboldalunk családi jellegű ezért regisztrációt csak korlátozott számban fogadunk el! Ide kattintva próbáld meg, hátha van még hely.

Hozzászólások:

Még nem írta le senki a véleményét erről a filmről. Véleményed fontos a filmes közösség számára írd le a kritikád a filmről.


Regisztrlt tagok szmra rhet el.

×